main logo
22794

Lecție de iubire de la o mamă din Ungheni, rămasă singură cu un copil bolnav

La 28 de ani, îndură sărăcia și luptă de una singură pentru fiul său, bolnav de paralizie cerebrală.

Lecție de iubire de la o mamă rămasă singură cu un copil bolnavColaj: știri.md

Vorbim despre Viorica Colonițcaia din Florițoaia Nouă, Ungheni, care la 18 ani a adus pe lume primul și singurul său copil, iar după câteva luni a divorțat de soț, transmite Știri.md.

De zece ani, tânăra locuiește doar cu fiul ei Vlăduț, iar singurul lor venit este ajutorul social și pensia de invaliditate a copilului de 1.700 de lei pe lună.

Pe Vlăduț și mămica lui i-am găsit în casa lor sărăcăcioasă, dar foarte călduroasă. Ambii erau bucuroși de oaspeți și plini de speranță. 

Cei doi trăiesc într-o casă veche, care stă să cadă. Viorica Colonițcaia spune că a primit locuința de la tatăl copilului în schimbul uitării. Bărbatul nu îi achită pensie alimentară băiatului și nici nu a venit vreodată să-l viziteze.

Unul dintre pereții casei abia de se mai ține, iar tavanul în camera lui Vlăduț se sprijină de o buturugă din lemn, care poate ceda în orice moment.

În prezent, Vlăduț nu merge, vorbește cu greu, și nu își poate controla mișcările mâinilor. Din cauza bolii, la 10 ani, băiatul este 100% dependent de mama sa. El are nevoie de proceduri de reabilitare de, cel puțin, două ori pe an și masaj zilnic, pe care mama lui, însă, nu și le permite.

Responsabilii din raion spun că Vlăduț poate beneficia de tratament gratuit într-o instituție specializată doar o dată în an, deoarece rândul este mare, iar copii bolnavi sunt mulți.

Ultima oară Vlăduț a urmat proceduri de reabilitare în luna mai, 2018. 

Băiatul nu are nici un scaun cu rotile bun. El a primit de la asistența socială un scaun pentru maturi, care nu este adaptat necesităților sale.

În pofida greutăților, Viorica Colonițcaia are grijă să-l bucure pe Vlăduț cu ce poate și, în ajunul sărbătorilor de iarnă, i-a instalat un brad artificial în casă.

Modest, băiatul spune că tot ce își dorește de la Moș Crăciun e să primească în dar o mașinuță roșie cu telecomandă și mandarine. Mama lui, însă, speră să-și vadă odată copilul mergând. 

Pentru a-l ajuta pe Vlăduț, Asociația Obștească Sporter va organiza pe 22 decembrie, în Chișinău, Maratonul de Crăciun. Evenimentul este unul caritabil, așa că o parte din banii colectați din vânzarea biletelor și banii din donații vor merge pentru procurarea unui scaun cu rotile modern pentru băiat.

Doritorii pot face donații direct pe contul mamei:

Colonițcaia Viorica

4028 1102 7050 5453 (Moldindconbank) 

De asemenea, o pot contacta la acest număr de telefon: 060229296.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării