main logo
10554

Lecția lui Mardare: Ultimul interviu al regretatului regizor

Fără cârlionții cu care ne-am obișnuit să-l vedem, cu ochii în lacrimi uneori, dar cu același simț al umorului și profunzime în tot ceea ce exprimă.

Lecția lui Mardare: Ultimul interviu al regretatului regizor

Așa a apărut jurnalistul și regizorul Viorel Mardare, într-un interviu la „Tv8”, în cadrul căruia a vorbit despre cancerul cu care duce o luptă grea de câteva luni deja, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Viorel a povestit cum a aflat verdictul crunt al medicilor, în timp ce se afla vara trecută la o clinică din Germania. Inițial, medicii au bănuit că Viorel suferă de tuberculoză și l-au izolat. 

După numeroase analize, peste două zile, în salonul său au intrat medicii și Sergiu Prodan, care îl însoțea pe Viorel, să-i anunțe diagnosticul: „Sergiu avea ochii plânși și atunci mi-am dat seama despre ce este vorba...”. 

Inițial, primul gând e să te superi pe tot Universul, zice Viorel, „de ce eu?”, dar ulterior analizezi și te gândești că „viața e o loterie”: „Din păcate, eu am cumpărat prea multe bilete pentru a participa la această loterie”.

Viorel crede că, în astfel de momente, este important să vrei să trăiești.

Întrebat care este lecția pe care a învățat-o de la această boală, regizorul a precizat că „toate lucrurile trebuie făcute aici și acum”. 

„Nu ai dreptul să amâni nimic, nu ai dreptul să spui: lasă că oi face la anul. Acest „la anul” poate să nu vină niciodată. Și nu e vorba doar de proiecte mari, grandioase, planuri de viitor... E vorba de chestii micuțe, să spui cuiva „te iubesc”, „mulțumesc”...”, a continuat el. 

Viorel Mardare a ținut să mulțumească încă o dată tuturor celor care l-au ajutat în războiul său pe care îl duce cu cancerul: „În afară de mulțumesc nu mai am nimic. Nu știu ce-aș mai putea să ofer”. 

La final, talentatul jurnalist și regizor a făcut și glume, spunând că s-a obișnuit cu noua sa coafură, deși toată viața a purtat părul relativ lung. Totuși, acesta a întrebat băieții „cum suportă frigul”, atunci când nu au păr pe cap?

Singura întrebare la care Viorel nu a vrut să răspundă a fost legată de o eventuală discuție a sa cu „bojica”, dacă l-ar întâlni, spunând că aceasta va fi „o discuție privată, între patru ochi”. 

Menționăm că Viorel Mardare se tratează la o clinică din Austria. Până acum, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru tratamentul regizorului s-au adunat 140,6 mii de euro din cele 180 de mii de euro necesare

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării