main logo
1575

Lazarencu, în vizită la Rezina. Au fost discutate provocările de mediu

În cadrul unei vizite de lucru în raionul Rezina, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate. În timpul acestei vizite, s-au purtat discuții cu privire la provocările de mediu cu care se confruntă localitățile din zonă și s-a remarcat implicarea activă a administrațiilor locale în soluționarea acestora.

Lazarencu, în vizită la Rezina. Au fost discutate provocările de mediuFoto: Ministerul Mediului

Printre temele abordate s-au numărat gestionarea eficientă a deșeurilor și necesitatea împăduririi terenurilor degradate, transmite Știri.md.

Ministrul Lazarencu a apreciat eforturile raionului Rezina, unde au fost alocate deja peste 350 hectare pentru împădurire, iar 80 hectare sunt pregătite pentru plantare în această toamnă.

Totodată, în cadrul vizitei, a fost subliniată importanța implementării Programului de Gestionare a Deșeurilor Solide în Republica Moldova, prin care se va soluționa problema gropilor de gunoi neautorizate din raionul Rezina. 

În acest raion, care face parte din Regiunea de Management a Deșeurilor (RMD) 7/6, alături de raioanele Șoldănești, Telenești, Bălți, Drochia, Râșcani, Glodeni, Florești, Fălești, Sângerei și Soroca, este planificată construcția unui Centru de Management Ecologic în satul Bilicenii Noi, Sângerei. De asemenea, stația de transfer va fi construită în satul Parcani, Șoldănești.

La fel, ministrul Mediului a accentuat și necesitatea introducerii unei taxe de salubrizare și informarea populației cu privire la beneficiile acesteia, pentru a asigura servicii de colectare a deșeurilor mai eficiente și pentru a menține curățenia în localități.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării