main logo
962

Lazarencu a discutat la New York practicile de protejare a mediului

În cadrul celui de-al 19-lea Forum al Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF19), care se desfășoară la New York, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a continuat întâlnirile bilaterale cu mai mulți oficiali din diferite țări și organizații.

Lazarencu a discutat la New York practicile de protejare a mediuluiFoto: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului a subliniat importanța cooperării internaționale în promovarea practicilor durabile de protejare a mediului și a exprimat angajamentul Republicii Moldova în acest sens, transmite Știri.md.

„Cu certitudine, efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai simțite, iar noi avem obligația de a reacționa prompt la problemele curente și să implementăm cât mai urgent măsuri concrete pentru a răspunde provocărilor viitoare. Prin dialog și parteneriate vom intensifica cooperarea pentru a crea un mediu sănătos și rezilient pentru generațiile viitoare”, a menționat Sergiu Lazarencu.

Partenerii internaționali au salutat eforturile Republicii Moldova de reformare a sectorului forestier și adoptare a unor politici și programe naționale pentru extinderea fondului forestier. Aceștia s-au arătat disponibilitatea să sprijine țara noastră în implementarea politicilor internaționale de mediu în domeniul forestier. 

Drept urmare, Ministerul Mediului al Republicii Moldova va organiza întrevederi cu reprezentanții: Albert Peter, Manager de practici, Banca Mondială, Adam Fullerton, Specialist în Programul de Politici Internaționale, Serviciul Forestier al SUA,  Achim Steiner, Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum și cu Glenn Hargrove, ministru Adjunct al Resurselor Naturale din Canada, Dan Ericsson, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Rurale și Infrastructurii al Suediei și Wenche Westberg, secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Alimentației din Norvegia, pentru a implementa acțiunile și planurile agreate în cadrul întrevederilor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării