main logo
898

Laureații Premiului municipal pentru tineret, ediția 2018

Zece premii și unsprezece mențiuni au fost acordate miercuri, 16 ianuarie, tinerilor din Chișinău care s-au remarcat în anul 2018 în domeniul literaturii, artei, științei, tehnicii și activismului civic.

Laureații Premiului municipal pentru tineret, ediția 2018Laureații Premiului municipal pentru tineret, ediția 2018

Laureații Premiului municipal pentru tineret au primit medalii, diplome și premii bănești de zece mii de lei și, respectiv, două mii de lei pentru mențiuni, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a remarcat că instituția va susține tinerii așa încât aceștia să se manifeste în continuare în țară. „Îmi doresc ca succesele pe care le-au demonstrat acești tineri să fie valorificate acasă”, a menționat Rodica Guțu.

Vasilii Graur, cercetător științific la Universitatea de Stat din Moldova, a obținut premiul la secțiunea științe. Tânărul spune că nominalizarea din acest an a venit pe neașteptate, chiar dacă a depus și anii trecuți dosarul la concurs. Premiul obținut îl motivează să muncească în continuare.

Ludmila Mosei, doctor în istorie, a fost premiată pentru monografia „Ornamentul-fenomen artistico-estetic”. Laureata a salutat inițiativa DGETS de susținere a tinerilor și a menționat că obținerea premiului implică și responsabilitatea de a continua activitatea științifică și a oferi societății și alte lucrări valoroase.

Alexandru Bordian a fost premiat pentru cartea „Casa Inglezi”, primul roman din spațiul românesc despre pogromul din 1903 din Chișinău. „Literatura ne face mai buni și mai combativi și e un dizolvant într-o realitate murdară. E un lucru care rezistă în plasa oricărei forme de opresiune”, a menționat Alexandru Bordian.

Aurelia Hanganu, secretarul-general științific al Academiei de Științe și secretar al Comisiei de expertizare a dosarelor, spune că activitatea Comisiei nu a fost deloc ușoară. Din cele 23 de dosare înaintate pentru cele zece premii toate demonstrau excelență. Criteriile de selectare au ținut de prezența lucrărilor publicate în reviste științifice naționale și internaționale, demonstrarea participărilor la diverse evenimente științifice și demonstrarea promovărilor implementării rezultatelor în societate.

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniile literaturii, artei, științei, tehnicii și activism este la a XXI-a ediție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării