main logo
2769

Lansarea portalului lemne.md: Cantaragiu, luată la rost de Gavrilița

Moldovenii care se încălzesc cu lemne vor putea să se informeze despre modul în care le pot procura pe site-ul ce urmează să fie lansat de către autoritățile statului (lemne.md) sau la linia verde 080010101 care va fi lansată astăzi, 7 septembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Lansarea portalului lemne.md: Cantaragiu, luată la rost de GavrilițaColaj: știri.md

Natalia Gavrilița a anunțat că a cerut să fie creat un astfel de portal de informare, însă prim-ministra s-a arătat nemulțumită de faptul că site-ul până în prezent nu a fost creat și a cerut să fie lansat până pe data de 15 septembrie, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Nu înțeleg de ce noi trebuie să tergiversăm lucrurile. Totul trebuie făcut la timp. Vorbiți cu domnul Iurie Țurcanu, responsabil pe Digitalizare. Un voluntar ar fi făcut mai repede pagina web. Până la 15 septembrie site-ul lemne.md trebuie să fie funcțional”, i-a replicat Gavrilița ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu.

În replică, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a spus că linia verde va fi lansată chiar astăzi.

„Aprovizionarea cu lemne se face cum s-a făcut și în anii precedenți. Imediat ce termină de tăiat parchetul de lemne vor fi anunțate Primăriile. Arondarea Primăriilor s-a făcut teoretic și va fi plasat pe site-ul moldsilva.md”, a spus Cantaragiu.

Precizăm că, anterior, Guvernul a anunțat că autoritățile nu vor majora în acest an prețul pentru procurarea unui metru ster de lemne. Astfel, acesta va rămâne la prețul anului trecut – între 550 de lei și 875 de lei per metru ster de lemn tare, iar pentru lemnul moale, prețurile vor fi între 350 și 475 de lei per metru ster.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării