Comunicați țării o știre importantă!×
Hot news
Timelapse spectaculos cu furtuna care a lovit Chișinăul
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
2
18 Iun. 14:19
·
716
Hot news
Alertă meteo: Cod galben de furtuni și grindină în toată țara
  • 0
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
3
18 Iun. 13:49
·
1,3K
Hot news
LIVE: PDM, acuzat de puci. Parlamentul a creat o comisie de anchetă
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
2
18 Iun. 13:31
·
449
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
345

Pericolul cumpărat la pachet cu carnea și lactatele de pe trotuar

Odată cu mercurul în termometre, crește și pericolul de intoxicații. Evitați produsele care se coc la soare, ne îndeamnă medicii, și mergeți la cumpărături doar în locurile autorizate.

Este vorba, mai ales, de alimentele ușor alterabile, cum ar fi lactatele și carnea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

La orice pas, în Capitală, poți vedea comercianți care vând în plină stradă. Pe tarabele improvizate, oamenii și-au aranjat tot felul de produse, care se coc la soare

Mulți le-au acoperit cu plapume ori au luat-o la fugă când au văzut camera

Această femeie a venit din satul Brăila, la 5 dimineață, cu 6 sticle de lapte și câteva kilograme de brânză. Asigură produsele sunt proaspete.

Deși știe nu are dreptul  vândă în stradă, femeia se plânge doar așa poate  câștige un ban.

Pe unii cumpărători nu îi sfidează faptul  produsele sunt ținute în căldură.

Iar alții, îngrijorați de sănătatea lor, spun  merg la cumpărături doar în locurile autorizate. 

Alimentele, mai ales cele ușor alterabile, care sunt vândute în soare, ne pot crea probleme serioase de sănătate, spun medicii.

Acum, când soarele este din ce în ce mai puternic, trebuie  fiți și mai atenți. Altfel, riscați ajungeți la spital. 

În 2018, spun specialiștii din sănătate, numărul cazurilor de intoxicații a crescut cu 31%. 

Și acasă, trebuie țineți cont de câteva reguli. Separați carnea și fructele de mare de celelalte produse. Depozitați mâncarea în cutii speciale. Fierbeți supele și ciorbele până la 70 de grade și folosiți pentru asta un termometru alimentar. Totodată, nu lăsați mâncarea la temperatura camerei. 

1. Separați carnea și fructele de mare de celelalte produse.

2. Depozitați carnea în cutii speciale.

3. Fierbeți supele până la 70 de grade. 

4. Păstrați mâncarea în frigider.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×