main logo
137121

Lacrimi în ochii a 3 frați din Orhei, abandonați de propria mamă

În fiecare an, de Crăciun suntem împreună, pentru că împreună putem să facem minuni.

Lacrimi în ochii a 3 frați din Orhei, abandonați de propria mamăColaj: știri.md

Astăzi, ProTV a lansat campania Dăruiești și Câștigi, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Prima poveste e despre trei copii care le spun mama și tată bunicilor. 

Vera și Alexandru Afteni din satul Cihoreni, Orhei, i-au luat în grijă lor după ce mama i-a părăsit imediat după ce i-a adus pe lume. Ajunși aproape de pensie, oamenii se spetesc ca să le poată oferi micuților tot de ce au nevoie. 

Acum sparg nucile adunate vara ca să le cumpere de Crăciun o bicicletă.

La căsuța de pe deal, de la margine de sat, liniștea parcă înțepenită în loc de gerul de afară, este spartă de copiii familiei Afteni. Sandu, Adriana și Mădălina aleargă, râd cu poftă și privesc lumea sincer, cu ochi de copil.

După ce au fost înfofoliți, copiii au ieșit afară. Fetele au pus la încercare energia bunicii Vera, iar fratele mai mare a primit sfaturi despre cum să taie lemne de la bunicul Alexandru. Lecțiile s-au încheiat, însă, rapid întrucât frigul de decembrie i-a pișcat adânc de obrăjori.

Cum am intrat în casă, Mădălina și Adriana ne-au arătat pe rând că au învățat să numere. Sandu, însă, plin de atitudine, a recitat poezia pe care a pregătit-o pentru matineul de la grădiniță.

Versurile lui Sandu nu au fost însă auzite de părinți, nu în toamna această și nici în vreun alt anotimp.

Băiețelul a fost lăsat în grija bunicilor pe când avea câteva luni, iar ulterior, mama... le-a adus sub un gard, imediat după naștere, pe Adriana și Mădălina.

După ce i-au crescut pe cei trei copii ai lor, acum soții spun că au luat sub aripă alți trei, nepoți de această dată. De câteva luni, după ce instanța de judecată a lipsit-o pe mama de drepturile părintești, ei sunt familia picilor.

Pe nea Alexandru îl găsești mai toată ziua pe deal, muncind pământul sau în pădure de unde adună lemne pentru foc. 

Copiii, dar și treburile din casă trec în grija bunicii Vera. Le vine greu să adune un ban întrucât niciunul nu primește încă pensie, așa că singura sursă de venit este alocația pentru copii.

Nucile nu sunt însă suficiente pentru a repara camera copiilor, de care bărbatul s-a apucat încă în vară. A stricat soba pentru a face una nouă... Și pentru că în buzunare șuieră vântul, lucrul s-a oprit.

Așa că celor cinci membri ai familiei nu le rămâne decât să-și facă loc în singura cameră care se încălzește pe timp de iarnă. Băieții dorm pe cuptor, iar fetele pe canapea. Buneii, cu mâinile bătute de muncă, ajunși părinți la vârstă de pensionare, trag zilnic cu propriile forțe sau cu ajutorul oamenilor din sat, așa încât să le facă micuților o viață mai bună.

Reporter: "Împreună putem face că Sandu, Mădălina și Adriana să aibă o copilărie fericită, alături de bunici. Dar și un prezent care să le permită să viseze la un viitor luminos.”

Nu așteaptă milă de sus, însă împreună, prin generozitate, putem dărui acestor copii o viață normală, iar bunicilor-părinți, un trăi mai ușor. Puteți face donații pe contul familiei sau depune bani cu ajutorul cardului.

Beneficiary’s Bank: Victoriabank

Codul bancii: VICBMD2X

Beneficiary: AFTENI ALEXANDR NICOLAI

Cod personal: 2007027006682

IBAN Nr: MD05VI225911912111102519

Nr. Card: 4779 1800 0576 8123 (p/u transferuri P2P)

Sau depuneti bani pe contul familiei:

Banca beneficiarului - BC "VICTORIABANK'' SA

Date bancare (cont curent):

Cont in MDL (cod IBAN) MD76VI022330800003763MDL

Cont in USD (cod IBAN) MD84VI022330800000664USD

Cont in EUR (cod IBAN) MD19VI022330800001743EUR

Date bancare (card)

Cont in MDL (cod IBAN) MD05VI225911912111102519

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării