main logo
21898

La un pas de tragedie: Peretele unui balcon a căzut de la etajul 16 al unui bloc din Capitală

La un pas de tragedie. O femeie și un copil erau cât pe ce să fie striviți la intrarea unui bloc locativ din centrul Chișinăului.

La un pas de tragedie: Peretele unui balcon a căzut de la etajul 16Foto: captură video

Asta după ce o placă de beton de câteva sute de kilograme s-a desprins de la un balcon avariat. Oamenii sunt șocați de cele întâmplate și spun că anterior au semnalat problema balcoanelor foarte vechi din acest bloc, care însă a rămas nesoluționată până acum, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

„Incidentul a avut loc în acest bloc de locuit, situat pe strada Ismail. Placa de beton s-a desprins de la etajul 16 și a căzut în gol. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Iar în aceste momente, zona este îngrădită cu o panglică pentru evita alte pericole”, spune reporterul.

Locatarii spun că sunt îngroziți de cele întâmplate, întrucât placa de beton putea provoca o tragedie. A căzut exact la intrarea în scară, unde, în acele clipe, se află o femeie cu un copil.

„Era o femeie cu o fetiță afară și pe lângă ele a căzut. Undeva erau la 6-8 metri de la ele. Eu am gemeni și în fiecare zi mergem la plimbare. A căzut acolo unde noi ieșim. Am chemat pompierii, ambulanța a venit, poliția. S-au uitat la fiecare etaj la plite”.

„Paștele a fost aseară și Dumnezeu ne-a păzit. Vă imaginați dacă erau oameni, copii și aceasta cădea, ce tragedie era?”

Oamenii mai spun că, anterior, au semnalat această problemă, însă reprezentanții Întreprinderii Comunal-Locative nu ar fi întreprins nimic.

„Cei de la deservirea blocului știu. Oamenii au mers și s-au plâns, semnalând problema. Acolo se vede că nu era întărit și, deja de câți ani, în 1984 a fost dată casa în exploatare și constructorii așa și au lăsat-o”.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ne-au comunicat că incidentul s-a produs în jurul orei 21:00.

„La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, angajații au stabilit că nimeni nu a avut de suferit. Au fost anunțați despre situația respectivă responsabilii Întreprinderii de gestionare a Fondului Locativ. Circumstanțele cazului se stabilesc”, a declarat Liliana Pușcașu, ofițer de presă al IGSU.

Contactați de noi, reprezentanții Direcției Generale Locativ-Comunalу și Amenajare nu au răspuns apelurilor noastre.

Locatarii solicită autorităților să ia măsuri cât mai urgente pentru a evita astfel de situații pe viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării