main logo
2623

La Taraclia va fi deschisă prima universitate europeană din R. Moldova

În Republica Moldova va fi deschisă prima universitate europeană. Mai exact, Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia va fi transformată într-o filială a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria. Un Acord în acest sens a fost aprobat ieri între Guvernele de la Chișinău și Sofia.

La Taraclia va fi deschisă prima universitate europeană din R. MoldovaFoto: Captură video/Imagine simbol

„Având drept scop identificarea de soluții optime pentru îmbunătățirea aspectelor legate de calitatea în domeniul instituției, introducerea de noi specialități, noi oportunități de formare profesională pentru tinerii din regiune, dar și pentru economia Republicii Moldova. Și menționăm că absolvenții vor primi diplome de studii la specialitățile acreditate recunoscute pe piața muncii din Europa, iar predarea se preconizează a fi atât în limba română, bulgară, cât și engleză, creând context pentru internaționalizare și deschidere”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Educației, Galina Rusu, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Printre specialitățile noi ale universității sunt Administrare și Management în Agricultură, Electronică, Electrotehnică și Automatizare.

Finanțarea sucursalei va fi asigurată de către universitatea bulgară, iar studenții vor avea și burse.

În prezent, Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia are aproximativ 150 de studenți care învață la una dintre cele șase specialități din domeniul științelor pedagogice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării