main logo
828

La Ștefan Vodă funcționează o linie de sortare a cireșelor

Prima linie de calibrare a cireșelor a fost instalată în satul Olănești, raionul Ștefan Vodă.

La Ștefan Vodă funcționează o linie de sortare a cireșelorFoto: agora.md

Echipamentul, care permite sortarea cireșelor după mărime, a costat peste două milioane de lei. Aproximativ o treime din acești bani au fost oferiți de USAID prin proiectul Agricultura Performantă în Moldova (USAID/PAM), transmite Știri.md cu referire la Agora.md

În anul 2018, compania Farm-Prod a cultivat circa 200 de tone de cireșe, iar până în anul 2020 prognozează o recoltă de până la 380 de tone de cireșe. Firma avea nevoie de această linie pentru a face față cerințelor europene de calitate și pentru a penetra noi piețe de desfacere pentru fructele sale. Totodată, linia de sortare a cireșelor va contribui la majorarea prețului de vânzare cu 15%. 

Directorul Farm-Prod, Ion Tulei, a spus că majoritatea producătorilor de cireșe din lume au linii de calibrare și clasificare în funcție de diametru, masă sau culoare, iar firma sa este prima companie din Republica Moldova care a instalat această linie. Producătorul agricol a menționat că deja a început comercializarea fructelor sortate după calibru și are solicitări de vânzare pe piața din Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării