main logo
1658

La Parlament se va discuta despre lichidarea monumentelor sovietice

Deputata PAS, Doina Gherman, susține că va aborda colegii săi din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, privind proiecte de acte legislative pentru lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS în cadrul emisiunii „NordNews Live”.

La Parlament se va discuta despre lichidarea monumentelor sovietice

O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS în cadrul emisiunii „NordNews Live”, transmite Știri.md, cu referire la Unimedia.

- Doamna deputat, dar totuși, pe viitor, vor exista proiecte de legi în Parlamentul R. Moldova cu privire la lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul țării noastre?

„Comisia Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie”, a răspuns Doina Gherman

În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Fridrich Engels.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării