main logo
9182

La nouă ani, o fată din Moldova a alergat 130 km în 52 de ore

La vârsta doar nouă ani a alergat 130 de kilometri în 52 de ore la competiția ultramaratonistă Rubicon2024. Este vorba despre Elizaveta Liutova, care a fost cea mai tânără participantă la această cursă și totodată a ocupat locul întâi la categoria feminin absolut.

La nouă ani, o fată din Moldova a alergat 130 km în 52 de oreColaj: Știri.md

„Am aflat că am ocupat locul întâi la urmă și m-am bucurat mult. Eram foarte fericită și am înțeles că sunt foarte puternică”, spune Elizaveta, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Aceasta a alergat printre sportivi amatori de diferite vârste, atât bărbați, cât și femei, fiind cea mai tânără participantă a competiției. 

„Eu am crezut în mine și oamenii au crezut în mine. Toți mă încurajau. Era foarte plăcut”, susține fata. 

Din 46 de etape, alergătoarea a parcurs 13. „În prima zi am alergat cel mai mult - 50 de kilometri. În a doua zi - 40 de kilometri. În a treia zi a fost un pic mai greu, însă antrenorul mă încuraja (...) Noi alergam seara, pentru că atunci era mai răcoare și eram mai energici”. 

Știri.md amintește că Rubicon 2024 a fost organizat de Asociația Sportivă Obștească Sporter și este o ștafetă absolut unică în lume.

Vizionați întregul reportaj mai jos:

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării