main logo
1313

La Nisporeni, pentru al şaptelea an a fost reconstituit Drumul Crucii

Astăzi, în Vinerea Mare, la Nisporeni, al şaptelea an consecutiv, a fost reconstituit Drumul Crucii, parcurs de Iisus Hristos înainte de răstignire. În acest an pentru prima data oamenii au mers pe un drum nou construit de autorităţile locale.

La Nisporeni, pentru al şaptelea an a fost reconstituit Drumul Crucii

Punctul de pornire a fost centrul oraşului şi a continuat până la mănăstirea „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, aflată în construcţie, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Drumul Crucii reprezintă calea pe care Iisus Hristos a parcurs-o ducând crucea în spate pe Dealul Golgotei.

„Sunt recunoscătoare pentru că Iisus Hristos şi-a dat viaţa, şi-a vărsat sângele”, a spus o femeie.

„Fiecare pentru sufletul lui participă, pentru binele familiei, al ţării”, a spus un bărbat.

Pe o distanţă de 2 km creştinii au făcut 14 popasuri, care reprezintă patimile lui Hristos. Pelerinajul a fost iniţiat de Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.

„Această cruce este crucea păcatelor noastre. Domnul nostru Iisus Hristos a dus această cruce şi a vărsat sânge curat şi nevinovat pentru păcatele noastre. Omul când ridică acest deal, trebuie să fie cu rugăciune, cu inimă curată”, a declarat episcopul de Ungheni şi Nisporeni, Preasfinţitul Petru.

„Un drum spiritual, unde să vină enoriaşii, să vină la mănăstire, să vină la crucea sfântă, să lăsăm ceva din urmă. Este cel mai lung traseu turistic de pelerinaj din ţară”, a menţionat primarul oraşului Nisporeni.

Drumul nou cu o lungime de 1400 de metri duce spre noua mănăstire „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, construită din temelie. 

Pe Drumul Crucii creştinii au purtat cu ei mari sfinţenii: părţi din lemnul Sfintei Cruci, din cuiul care a fost bătut în piciorul Mântuitorului, o părticică din cununa de spini si din piatra de pe Golgota. Relicvele sunt expuse spre închinare la mănăstirea „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării