main logo
1246

La Muzeul Național de Istorie a fost instalată o carte interactivă

Muzeul Național de Istorie din Capitală ține pasul cu tehnologiile. A fost instalată o carte interactivă, parte a proiectului „muzeu virtual”, care va proteja și valorifica cultura țării noastre, anunță ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

La Muzeul Național de Istorie a fost instalată o carte interactivăFoto: Captură ecran

Potrivit ministrului, noțiunea de „muzeu virtual” este o acțiune necesară în contextul digitalizării patrimoniului cultural și apariției a tot mai multor entități care desfășoară activități specifice muzeelor în spațiul online, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Legea muzeelor, elaborată acum opt ani, necesită completări și precizări, cel puțin realitatea acestor instituții de cultură, în sensul conservării și promovării patrimoniului, a avansat esențial. Astfel, suntem în situația să venim cu precizări și noțiuni noi, precum „muzeu virtual”, ca să creăm condiții legale pentru asimilarea tehnologiei de către acestea și activitatea conformă a muzeografilor și ghizilor în vederea protejării, salvgardării, valorificării și promovării patrimoniului cultural muzeal la nivel național și internațional”, mai transmite ministrul Prodan.

Totodată, prețurile pentru serviciile oferite de muzeele publice urmează să fie stabilite de fondatorii acestora.

Oficial, în Republica Moldova sunt înregistrate 132 de muzee.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării