main logo
1962

La Mulți Ani, Gheorghe Urschi. Fotografii rare cu Regele umorului

Gheorghe Urschi, actorul care ne-a adus zâmbetul pe buze ani de zile, prin talentul și carisma sa, este astăzi omagiat.

La Mulți Ani, Gheorghe Urschi. Fotografii rare cu Regele umorului

În acest început frumos de 2019, Gheorghe Urschi face 71 de ani! Păcat că maestrul nu-și poate sărbători aniversarea ca pe timpuri, fiindcă de 8 ani își petrece zilele de naștere altfel, transmite Știri.md cu referire la perfecte.md.

Totuși artistul a rămas aceeași persoană caldă și primitoare, care te încarcă de energie pozitivă doar privindu-l.

Chiar dacă în prezent nu-l mai putem admira pe scenă, și poate multe persoane din generația de astăzi și-ar fi dorit să-l cunoască astfel, operele și succesele maestrului sunt suficiente pentru a avea toată recunoștința în fața Regelui umorului.  

Dacă ceva ani în urmă, mai că nu avea timp să mai treacă pe acasă, scena era locul unde putea fi găsit oricând, acum ne bucurăm de prezența, bunătatea, zâmbetul și, evident, creația marelui artist. 

Gheorghe Urschi s-a născut la data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la școala de teatru „Boris Sciukin” din Moscova, iar după absolvirea studiilor în Rusia, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole.  

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. Grație reușitelor sale, a devenit Artist al Poporului – prin vocație și prin excepționala prestație artistică. Drept confirmare servește imensă popularitate de care se bucură.  

Este perceput, preponderent, ca actor comic, dar creația lui acoperă o arie imensă. Autor al numeroaselor cărți de proză, piese de teatru, scenarii, monologuri, poezii, autor și interpret de cântece, satire, parodii și câte și mai câte, toate doldora de umor, scene hazlii, vorbe de duh, șăgalnice personaje și de un irepetabil fior liric.   

Actorul a devenit vestit și datorită emisiunii televizate „Teatrul de miniaturi”, precum și a concertelor susținute prin satele Moldovei în anii ’80 cu Maria Urschi, cea care i-a devenit soție și mama fiicelor lor, Laura și Liliana. 

O pagină importantă în creația autorului este colaborarea și primele concerte susținute alături de soția sa, Maria Urschi, dar și împreună cu Doina și Ion Aldea -Teodorovici.

Regele umorului a fost și este cunoscut, în special, pentru faptul că aducea zâmbetul pe buze oamenilor, atunci să ne amintim cu drag de acele momente de glorie ale actorului. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării