main logo
1957

La Ministerul Muncii a fost inaugurat un spațiu de îngrijire a copiilor

De Ziua Internațională a Familiei, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost inaugurat un spațiu prietenos copiilor. Scopul inițiativei a fost ca angajații care au copii să poată combina armonios viața de familie cu cea profesională, informează instituția.

La Ministerul Muncii a fost inaugurat un spațiu de îngrijire a copiilorFoto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Spațiul de îngrijire a copiilor este adaptat pentru diferite vârste și respectă toate rigorile privind organizarea spațiilor de supraveghere a copiilor de către angajator, transmite Știri.md.

Grație sprijinului Organizației Internaționale a Muncii (ILO), spațiul a fost renovat și echipat cu facilități adecvate pentru activități educative și recreative, oferind un mediu propice pentru socializare și joacă.

„Eforturile noastre sunt orientate spre crearea unui mediu favorabil în care părinții să-și poată îndeplini responsabilitățile de la locul de muncă, fără să-și neglijeze viața de familie. Multe femei renunță la carierele lor deoarece trebuie să îngrijească copiii, iar noi ne dorim să le oferim mai multe oportunități și să dezvoltăm o piață a muncii prietenoasă părinților. Încurajez instituțiile publice, dar și companiile private, să creeze astfel de servicii”, a subliniat ministrul Alexei Buzu.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și-a asumat angajamentul de a oferi mai multe alternative de îngrijire a copiilor pentru părinții care doresc să se reintegreze în câmpul muncii. În acest sens, a fost aprobat Programul național privind serviciile de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani pentru anii 2023-2026 și reglementate trei tipuri de servicii alternative de îngrijire a copiilor mici: creșele organizate de angajator la locul de muncă, serviciile de îngrijire individualizată a copilului de către îngrijitori calificați și creșele de tip familial.

De menționat că, prin intermediul programelor de finanțare ale Guvernului, precum și cu sprijinul organizațiilor internaționale și a societății civile, au fost renovate și extinse mai multe grupe de creșă pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani, în diferite raioane ale țării, precum Chișinău, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Căușeni etc.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării