main logo
2514

La Leova va fi amenajat un nou complex turistic Valul lui Traian

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Leova, SRL „Vizol Studio” și SC „Preant” SRL au semnat marți, 28 mai 2024, două contracte pentru implementarea proiectului privind crearea complexului turistic „Valul lui Traian”.

La Leova va fi amenajat un nou complex turistic Valul lui TraianFoto: Adrsud.md

Potrivit ADR, valoarea contractului de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție este 15.951.080,64 lei, iar cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică constituie 127.406,64 lei. Termenul de executare a lucrărilor prevăzute este de nouă luni, conform contractelor semnate, transmite Știri.md.

Valoarea totală a proiectului constituie 16,09 milioane de lei, dintre care 90% (circa 14,48 milioane de lei) reprezintă sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), iar 10% (1,61 milioane de lei) este contribuția Primăriei orașului Leova.

Lucrările în cadrul acestui proiect presupun crearea infrastructurii de cazare turistică, reabilitarea bazinului acvatic și a zonei de agrement, aflate în imediata apropiere a monumentului natural și istoric, reabilitarea bazinului acvatic ca parte componentă a  complexului turistic „Valul lui Traian”.

De asemenea, obiectivele care vor fi realizate urmăresc integrarea complexului turistic „Valul lui Traian” în circuitul turistic local și național, impulsionarea investițiilor în sectorul de turism și agrement și facilitarea creării locurilor noi de muncă.

Proiectul este parte integrantă a Documentului Unic de Program pentru perioada 2022-2024 și a fost inclus în Planul de finanțare pentru anul 2024. 

Detalii despre proiect: aici.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării