main logo
448

La Judecătoria Chișinău are loc o nouă ședință în dosarul Energocom

O nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, în care fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, este programată pentru ziua de marți, 18 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

La Judecătoria Chișinău are loc o nouă ședință în dosarul EnergocomFoto: zdg.md

Potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată, ședința va începe la ora 13:00, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu în dosarul „kuliok”.

În dosarul „Energocom”, pe 6 octombrie, trebuia să aibă loc o ședință de judecată, însă a fost amânată la solicitarea apărătorilor.

Pe 9 septembrie, Procuratura Generală (PG) a anunțat că dosarul penal privind învinuirea ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, a fost expediat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.

Învinuirea formulată în privința lui Igor Dodon se referă la acțiunile acestuia din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului. Mai exact, Dodon este învinuit că, din poziția pe care o avea la acel moment, deținând funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului, în perioada lunii mai 2008 a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al SA „Energocom” cu o companie străină din Ungaria, a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru R. Moldova, în volum de 2.320.000.000 kw/h, pentru perioada mai 2008 – iunie 2009, contrar prevederilor legale ce vizau la acel moment activitatea autorității publice centrale de administrare a energeticii în persoana Ministerului Economiei și Comerțului și în special atribuțiile funcționale ale Ministrului Economiei și Comerțului. Citește mai departe AICI.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării