main logo
2620

La Grozești, satul de baștină al lui Plahotniuc: Am avut mare bază în el

Zilele trecute, echipa ZdG a vizitat satul de baștină al lui Vlad Plahotniuc, deputat în această circumscripție, pentru a afla cum își onorează acesta promisiunile electorale, în contextul în care, acum o săptămână, a anunțat că demisionează de la șefia Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar că își păstrează mandatul de parlamentar.

La Grozești, satul de baștină al lui Plahotniuc: Am avut mare bază în el

Vlad Plahotniuc este deputatul ales pe circumscripția nr. 17, Nisporeni. Deși a declarat că nu are de gând să-și depună mandatul, acesta a fost prezent doar la prima ședință, de constituire, a noului Legislativ, cea din luna martie, și niciodată după aceea, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Mai mult, presa scrie că Plahotniuc ar fi în Elveția, alături de familia sa. Într-o declarație pe rețelele de socializare, acesta spunea că familia sa ar avea nevoie de protecție.

Satul Grozești este amplasat la 14 km distanță de la Nisporeni și 87 km de la Chișinău. Intrând în sat, observăm pe o parte a drumului o stelă din piatră pe care scrie denumirea satului și anul 1479, când a fost atestat pentru prima dată. Pe partea opusă, se înalță trei coloane în vârful cărora sunt fluturate de vânt tricolorul Moldovei, drapelul Uniunii Europene și drapelul satului.

Ne-am oprit la margine de Grozești și am început să hoinărim pe ulițele satului. În cale ne-a ieșit o doamnă care se văicăra că i se risipește peretele casei și că nu are cine s-o ajute. Am întrebat-o cum este viața la Grozești, la care femeia ne-a spus că „s-o dus toată baza cu Plahotniuc”. Supărată, femeia povestește că l-a votat tot satul și toate satele din apropiere, pentru că le-a promis că le va trage gaz în case.

„O făcut drumurile, apă ne-o pus mai înainte, de-amu o zis că gazul, chipurile, o să ni-l pună, dar dacă el s-o dus, gazu s-o „mântuit”. Așa vorbește lumea, că dacă el și-o dat demisia deja, nu are cine. Cum să nu ne supere, iaca ne mai ajuta, dar dacă el s-a dus, Maria Sandu nu știu ce o să ne mai facă”, se plânge femeia.

Îndreptându-ne spre centrul satului, ne-a atras atenția o construcție mare, roz, cu o curte bine amenajată, pe care am văzut-o și în video-ul de pe pagina de Youtube a PDM. Apropiindu-ne, am văzut trei oameni ieșind, de la care aflăm că este Casa de Cultură și că ograda ar fi fost amenajată de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării