main logo
5102

La Frankfurt a fost organizat cu succes evenimentul Moldovenii la grătar

Evenimentul „Moldovenii la Grătar”, organizat duminică, 9 iunie, în Germania de către Asociația Moldo-Germană din Frankfurt, a fost un succes deosebit.

La Frankfurt a fost organizat cu succes evenimentul Moldovenii la grătarFoto: Știri.md

La Frankfurt a avut loc o zi cu și despre moldoveni, unde au participat aproximativ o mie de oameni, conaționali stabiliți în diferite regiuni ale Germaniei, dar și localnici curioși de atmosfera creată în cadrul evenimentului, transmite Știri.md. 

Unii au făcut și câte 300-400 de kilometri, venind la eveniment inclusiv din Hanover. În cadrul evenimentului, oamenii s-au simțit ca acasă, au uitat de griji și nevoi măcar pentru o zi, venind cu prietenii și familia. Aceștia s-au bucurat de o atmosferă prietenoasă și de mâncare delicioasă preparată la grătar. 

Iar muzica tradițională i-a prins în horă pe sute de oamenii. Copii tot s-au veselit, distrându-se pe topoganele gonflabile și savurând din vata dulce. 

„Acest eveniment este o dovadă a unității și solidarității moldovenilor din diaspora care se strâng în jurul valorilor și tradițiilor noastre”, susțin organizatorii evenimentului „Moldovenii la grătar”. 

Asociația care a organizat evenimentul respectiv a fost înființată în anul 2024. Din cadrul Asociației fac parte șapte tineri moldoveni. Asociația se bucură de un succes inedit deoarece membrii depun suflet în fiecare întrunire, iar toate planurile lor de viitor au ca și scop bunăstarea comunității moldave din Germania.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării