main logo
2440

La doar 13 ani, o adolescentă din Căușeni scrie cărți: De mică îmi plăcea asta

O adolescentă de 13 ani din satul Copanca, raionul Căușeni, nu a pierdut timpul în perioada vacanței de vară și a reușit să scrie o carte cu 26 de poezii și 12 texte. Acestea sunt scrise pe diferite subiecte, începând cu dragostea față de țară și neam, iubirea față de natură, de școală și până la iubirea față de părinți.

La doar 13 ani, o adolescentă scrie cărți: De mică îmi plăcea astaFoto: Screenshot

„Pasiunea mea este de a citi și de a compune poezii. De mică îmi plăcea acest lucru. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să scriu o carte. Cartea se numește „Ultima noapte de mai”. Ea conține 26 de poezii și 12 texte. Lumea din visul meu este una bună și ea, din păcate, nu se aseamănă cu realitatea”, susține Alexandrina Gîrbu, elevă, transmite Știri.md

Tânăra a reușit să-și transforme gândurile și sentimentele în cuvinte, demonstrând un potențial literar remarcabil. 

„Sunt niște poezii inedite, pe diferite teme, subiectele sunt foarte diferite. Exprimarea ei din suflet, puternică, se sesizează practic în fiecare poezie. Fiecare poezie are al său farmec. Am decis eu împreună cu ea să afle și altă lume despre talentul ei, fiindcă vorbind cu ea, am aflat că ea dorește pe viitor ca cartea ei să fie publicată”, spune Angelica Ababii, profesoară de limba și literatura română.

Cartea Alexandrinei nu este doar un tribut adus frumuseții și complexității lumii din jurul ei, ci și o sursă de inspirație pentru alți tineri să-și urmeze pasiunile și să-și dezvolte talentul artistic. 

„Eram foarte tare uimită de poeziile ei și nu mă gândeam că la 13 ani poți scrie astfel de poezii”;

„Eu permanent o văd cum citește la recreație, citește multe cărți”, spun colegii Alexandrinei. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării