main logo
541

La Chișinău va fi prezent un spectacol de un dramaturg italian

Un spectacol intitulat ”Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de dramaturgul italian Eduardo De Filippo în regia lui Alexandru Vasilachi va avea loc vineri, 17 mai, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

La Chișinău va fi prezent un spectacol de un dramaturg italian

Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă povestea relaţiei amoroase care a durat 26 de ani între Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă, care cucereşte iremediabil prin sinceritate şi adevăr, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.ro.

Subiectul piesei e cunoscut şi din celebrul film Căsătorie în stil Italian (cu Sophia Loren şi Marccello Mastroianni în rolurile principale), însă minunatul duet al protagoniştilor moldoveni îi conferă o altă profunzime: personajele au trecut de prima tinereţe, iubirea lor e cu năbădăi, cu fulgere şi tunete. 

Pentru a-l convinge pe Domenico s-o ia de nevastă, Filumena recurge la un şiretlic şi ca o actriţă adevărată, se dă de ceasul morţii. Îşi atinge scopul, devine Doamna Soriano, însă curând divorţează, mărturisindu-i amantului său de o viaţă că unul dintre copiii de care acesta nu ştia nici cu spatele, este fiul său.

În aceeași zi, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul ”Selfie cu scleroză” de A. Volodarski în regia lui Iosif Șaț, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Oscar și tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt  în regia lui Petru Vutcărău și la  19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”4 Mama”, după texte din literatura antică și contemporană despre Mamă, ca noțiune generală a existenței noastre, în regia Danielei Burlaca.

Sâmbătă, 18 mai, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Tache, Ianche și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – la spectacolul ”O noapte cu Don Juan” după  Max Frisch și Eric-Emmanuel Schmitt, în regia și versiunea scenică a lui Dumitru Koev, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – la spectacolul ”Iubirea la proști” , comedie după un text de Francis Veber, regie – M. Chris Nedeea (România) și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul ”COCO Chanel – Oglinzi” după cartea lui Edmonde Charles-Roux în regia Danielei Burlaca.

În aceeași zi, la  19.00, la  Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert simfonic susținut de Stanislav Izmailov (vioară), concertmaistru la Teatrul Bolshoi din Moscova, Alexandr Afanasiev (corn), concertmaistru la Teatrul Mariinsky din Sankt-Petersburg, Elena Zastavnaia (soprano), solistă la Teatrul Muzical Зазеркалье din Sankt-Petersburg și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale. Dirijori: Constantin Rusnac, Timothy Walker (SUA) și Ilie Rotila Croitoru. Prezintă  Ludmila Leca.

Duminică, 19 mai,  la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Livada de vișini” de A. P. Cehov în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul Dramatic Rus  de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Pasiunea Madalenei” de Don Nigro în regia lui Iosif Șaț, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iosif și amanta sa” de Val Butnaru în regia lui Petru Vutcărău și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Invitația la vals” după Mihail Drumeș în regia Danielei Burlaca.   

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării