main logo
535

La Chișinău a început Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a VIII-a

Astăzi și mâine, la Chișinău se desfășoară Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a VIII-a. Festivalul este organizat în preajma zilei de naștere a scriitorului român Ion Creangă.

La Chișinău a început Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a VIII-aLa Chișinău a început Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a VIII-a

Până pe 4 martie, evenimentele din cadrul Festivalului vor continua în România, în localitățile: Iași, Târgu-Neamț și Pipirig, transmite IPN.

La Chișinău, programul a început la Liceul „Prometeu”, cu spectacolul „În așteptarea poveștilor”, prezentat de elevii instituției. La ora 11:30, la Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei, se va desfășura conferința științifică „Opera lui Ion Creangă în contemporaneitate”. Comunicări vor prezenta cercetători din Republica Moldova și România. La ora 14:30, la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, va avea loc Gala laureaților Festivalului școlar „Ion Creangă cu neamuri”.

Miercuri, 28 februarie, programul va continua la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. La 10:30, va începe maratonul artistic „Gala personajelor crengiene”, cu participarea elevilor și profesorilor de la mai multe licee din Chișinău. La fel, vor fi decernate premii pentru promovarea operei lui Ion Creangă. La ora 14:00, va avea loc concursul povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, ediția a II-a. Vor participa elevi din clasele a III-IX-a.

În următoarele zile, la Iași vor avea loc mai multe evenimente la Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă”, Palatul Copiilor, Biserica Golia. La Târgu-Neamț și Pipirig se vor desfășura spectacole, conferințe cu participarea scriitorilor, cercetătorilor, oamenilor de creație și elevilor de la Clubul Copiilor, Școala Gimnazială „Grigore Ghica Vodă”, Liceul de Artă „Victor Braun”, Liceul „Ion Creangă” din Pipirig.

Ion Creangă, născut la 1 martie 1837, este considerat unul dintre clasicii literaturii române datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării