main logo
763

La Chișinău a fost inaugurată Casa Americii

Joi, la Chişinău a fost inaugurat noul centru cultural „America House". La eveniment au participat Ambasadorul SUA în RM, Dereck J. Hogan, şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

La Chișinău a fost inaugurată Casa Americii

Potrivit agenţiei Infotag, Dereck Hogan a spus că una dintre sarcinile activităţii Ambasadei SUA în RM este „de a consolida înţelegerea reciprocă dintre cele două ţări".

„Din acest motiv, Casa Americii este atât de importantă. E un loc în care americanii şi moldovenii vin să fie inspiraţi să creeze, să înveţe împreună şi unul de la altul", a spus diplomatul, transmite Știri.md.

Monica Babuc susţine că deschiderea centrului va consolida şi mai mult relaţiile culturale dintre cele două state, care pot fi un model şi pentru alte ţări şi popoare. Ea a apreciat înalt colaborarea până în prezent şi susţinerea din partea SUA, prin intermediul Ambasadei americane la Chişinău, a programului USAID şi a Fondului Ambasadorilor pentru Conservare Culturală, a mai multor proiecte culturale valoroase precum: restaurarea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Căuşeni; valorificarea Rezervaţiei cultural-naturale ,,Orheiul Vechi"; proiectele "Salvgardarea Hrisoavelor basarabene din perioada ţaristă (1812-1917)" şi ,,Salvgardarea limbii şi a tradiţiilor culturale găgăuze în Moldova"; Târgul Covorului; Ziua Naţională a Portului Popular ş.a.

America House Chişinău este parte a unei reţele globale de centre americane, în cadrul cărora vizitatorii pot participa la diverse programe interactive, culturale şi educative şi afla informaţii despre istoria, cultura şi valorile SUA sau despre studiile în această ţară. 

De asemenea, activităţile organizate în aceste locaţii le oferă vizitatorilor, în mare parte copii şi tineri, oportunitatea de a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare in limba engleză, dar şi accesul la o mulţime de resurse folositoare în această limbă: cărţi, filme artistice, documentare, jocuri de societate etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării