158
0
La Chișinău a avut loc concertul Moștenirea folclorică pentru generații
158
0

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în comun cu Centrul de activități extrașcolare ”Curcubeul”, a organizat sâmbătă, 14 septembrie, un concert cu genericul „Moștenirea folclorică pentru generații”.

Foro: muzeu.md

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte dintr-un șir de acțiuni culturale prilejuite de împlinirea a 130 ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Concertul se încadrează în programul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP) – 2019. În acest an, ZEP are ca subiect ”Patrimoniul artelor și divertismentului european”, domeniu ce include sportul, fotografia, circul, târgurile, artele vizuale, cinematografia, radioul și televiziunea etc.

În program au fost incluse cântece și dansuri tradiționale bulgărești, prezentate de formația folclorică „Rosna kitka” din satul Dobroplodno, regiunea Varna, Bulgaria, conducător artistic Vasilka Kustadinnova. 

Formația folclorică „Ízvorce” din satul Victorovca, raionul Cantemir, condusă de Valentina Postică și formația „Văglence” din Chișinău, în frunte cu folclorista de origine bulgară Anna Pagur.

Totodată, spectacolul a cuprins cântece și dansuri populare moldovenești, readuse în scenă de formația „Zâmbetul” de la Centrul de activități extrașcolare „Curcubeul” din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău, conducător Marina Sârcu, și de formația folclorică „Moștenitorii” de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din capitală, condusă de Valeriu Chiperi, Maestru în Artă.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia de înmânare a diplomelor de participare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter