main logo
911

La ce etapă se află reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni

Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni se află în proces de reabilitare.

La ce etapă se află reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni-SculeniFoto: ASD

Potrivit reprezentanților ASD, primul segment în reparație, cu o lungime de 17,6 km, traversează orașele Vatra și Strășeni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 92%, transmite Știri.md.

Antreprenorul urmează să execute pe acest sector lucrări de instalare a barierelor metalice, construcție a parapetelor New Jersey, aplicare a marcajului rutier, instalare a indicatoarelor, amenajare a podețelor, etc.

Reparația porțiunii de drum, care este parte a traseului național R1 este finanțată din împrumutul de peste 23 de milioane de euro, alocat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții.

Totodată, ASD subliniază că al doilea segment în reparație cu o lungime de 22,1 km, traversează localitățile Cornești, Romanovca și Pârlița din raionul Ungheni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 90%.

Pe acest tronson, antreprenorul trebuie să finalizeze lucrările de amenajare a podețelor, construcție a trotuarelor, amenajare a trecerilor pentru pietoni, executare a acceselor la proprietăți, instalare a indicatoarelor rutiere.

Reparația acestui sector are o valoare de circa 15 milioane de euro, împrumut alocat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării