main logo
398

La ce etapă se află proiectele legate de îmbunătățirea transportului public din Capitală

În cadrul unei emisiuni de la un post TV, primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, a fost întrebat despre etapele la care se află unele proiecte legate de îmbunătățirea transportului public din Capitală.

La ce etapă se află proiectele legate de îmbunătățirea transportului

Potrivit edilului, „se lucrează” la aceste trei proiecte, însă costurile estimate pentru sistemul de tichetare electronică i se par prea mari, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Potrivit lui Codreanu, în privința benzilor separate pentru transportul public se lucrează în cadrul unui proiect cu UNDP Moldova. 

„E o componentă din planul aprobat pe următoarele șase luni, să lucrăm la banda dedicată transportului public”, a spus edilul.

În privința panourilor de informare, Codreanu a amintit despre existență a cinci panouri pilot. 

„Să vedem cum merge cu ele, care sunt consturile și vom încerca să le extindem pe mai multe stații”, a spus acesta.

„Cu e-tichetarea, deși este caietul de sarcini, evaluarea este mult prea scumpă, din punctul meu de vedere. 110 milioane de lei este exagerat. Așa se regăsea în caietul de sarcini. Mi se pare că costurile pot fi reduse. 

Cred că și aici trebuie să avem un dialog cu toți agenții economici care ar fi gata să investească în astfel de sistem, ca noi, ca municipiu, să câștigăm. 

Caietul de sarcini e gata să fie lansat, dar teamă îmi e că după ultima încercare de parteneriat public-privat cu parcările, unde noi era cât pe ce să rămânem și fără teren, și fără tarif din parcări, și cheltuind bani pentru amenajarea parcărilor, există o reticență oarecare privind parteneriatele publice-private”, a mai spus Codreanu.

Precizăm că actualmente în Chișinău nu există un sistem electronic de plată pentru călătoriile din transportul public. Pe autobuzele și troleibuzele de rută din Capitală lucrează taxatori, cărora pasagerii le plătesc în numerar pentru biletele de călătorie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării