main logo
3239

La ce etapă este proiectul parcărilor cu plată în Capitală. Ce spun autoritățile

Parcările cu plată nu vor fi disponibile prea curând. Proiectul cu privire la amenajarea și funcționarea acestora se află deocamdată la etapa de expertizare. Deocamdată nu se știe când ar putea fi propus spre dezbateri documentul în Consiliul Municipal Chișinău.

La ce etapă este proiectul parcărilor cu plată. Ce spun autoritățileImagine simbol

Șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla până la finele lunii curente, transmite Știri.md cu referire la info1.md.

„La ora actuală proiectul se află la faza de expertiză. Conform legislației în vigoare, urmează a fi efectuate câteva expertize pentru a putea veni cu el în fața CMC. Ulterior finalizării expertizei juridice și expertizei conformării cadrului legal european, urmează și expertiza anticorupție, după care urmează să obținem un aviz de la Ministerul Finanțelor cu privire la acest proiect de regulament. După ce vom finaliza toate aceste expertize, vom veni cu el pregătit în fața Consiliului Municipal. Ne vom strădui să evaluăm până la finele lunii septembrie”, a spus Mihalache.

Pe de altă parte, viceprimarul Ilie Ceban a sugerat că procesul ar putea dura mai mult, întrucât proiectul este unul nou pentru Capitală.

„Noi nu vrem și nu vom accepta proiecte care sunt cu probleme sau alte abateri. Vor fi respectate toate etapele și ne vom lua atâta timp cât va fi necesar în acest sens. De aceea termenul poate fi și până la sfârșitul anului, și până la anul viitor. Important e să avem calitate și o reglementare corectă, cu respectarea legislației în vigoare”, a subliniat viceprimarul.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a anunțat că urmează a fi introduse tarife pentru parcările publice, iar valoarea acestora va varia în funcție de zonă. Proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor publice din municipiul Chișină a fost supus audierilor publice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării