main logo
671

La ce etapă e dosarul de tortură contra mascaților de la Pantera

Dosarul privind tortura deținuților din Penitenciarul nr. 11 din Bălți deschis în aprilie 2011 a ajuns la rejudecare la Curtea de Apel Chișinău. De atunci doi dintre deținuți au decedat, iar alții patru și-au ispășit pedeapsa.

La ce etapă e dosarul de tortură contra mascaților de la Pantera

Pe banca acuzaților se află zece angajați ai Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera”, o subdiviziune a Departamentului Instituţiilor Penitenciare însărcinată cu prevenirea, reprimarea infracţiunilor și asigurarea ordinii și securității în  sistemul penitenciar, transmite Ştiri.md cu referire la Anticorupţie.

Potrivit procurorilor, aceştia ar fi dat buzna în celulele deţinuţilor și i-ar fi bătut cu bestialitate. Mascații de la „Pantera” au fost chemaţi la penitenciarul din Bălţi pentru a verifica prezenţa deţinuţilor, a face controale şi percheziţii în camere. În loc să-şi facă meseria, polițiștii i-ar fi luat la pumni pe condamnaţi.

În cadrul audierilor, doar trei dintre cei zece inculpați au confirmat că au participat la maltratarea deținuților, însă pledează nevinovați.

Fosta Judecătorie militară și Curtea de Apel Chișinău i-au achitat pe angajații de la „Pantera”, iar Curtea Supremă de Justiție a trimis dosarul la rejudecare.

Potrivit procurorilor, părțile vătămate, care își ispășesc pedeapsa în detenție, ar refuza să se prezinte la ședințele de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării