main logo
771

La Căușeni se construiește o biserică care va avea școală duminicală

În premieră la Căușeni se construiește o biserică care va avea școală duminicală pentru copii, bibliotecă parohială și un spațiu pentru activități sociale și educative.

La Căușeni se construiește o biserică care va avea școală duminicală

Se întâmplă în sectorul Valul lui Traian din oraș unde acum doi ani a început a fi ridicată din temelii o biserică închinată Sfinților Brîncovinieni și Sfântului mucenic Pantelimon tămăduitorul de boli, transmite Știri.md cu referire la Studio L

La moment într-un paraclist temporar, aici funcționează o școală duminicală pentru maturi, însă preotul visează ca într-o bună zi și copii să aibă șansa de a fi educați în spiritul valorilor religioase-creștine în cadrul unei biserici noi nouțe cu spații create special pentru acest scop.

Biserica care se construiește de câțiva ani în sectorul Valul lui Traian din Căușeni va fi nu doar casă de rugăciuni ci și un spațiu în care cei îndrăgostiți de lucrurile divine își vor putea alina sufletele cu tot felul de activități. 

Cel puțin asta promite preotul Mihail Cîșlaru care acum doi ani a pus piatra de temelie a unui locaș sfânt care va funcționa nu doar în zilele de sărbătoare ci în fiecare zi. 

Colecționarea cărților din bibliotecă a început acum câțiva ani, iar până la această etapă s-au adunat peste 200 de exemplare de tot felul de cărți religioase, la care și astăzi au acces copii și adulții din oraș. 

Tot aici a fost înființată și garderoba socială, un loc unde orășenii aduc haine și jucării pentru nevoiași.La moment serviciile divine au loc într-un paraclist temporar, biserica nouă este încă la faza incipientă de construcție. Locuitorii din acest sector se bucură de înălțarea noii biserici și spun că este un spațiu divin. 

Până la încheierea lucrărilor de construcție mai este mult iar credincioșii sunt îndemnați să pună o mână de ajutor la înălțarea.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării