main logo
496

La Căușeni gheretele apar ca ciupercile după ploaie

Mai nou, un agent economic a pornit o construcție chiar pe trotuar. Oamenii spun că au început să strângă semnături ca să oprească urâțirea orașului.

La Căușeni gheretele apar ca ciupercile după ploaie

Pe locul unde cu o noapte în urmă erau plantate flori, acum răsare... o imensă construcție. Acolo ar urma să fie amenajate spații comerciale, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

„Am văzut că sapă, mă gândeam că vor să pună flori, când văd - toarnă beton”.

„La fiecare colț numai magazine, nici loc pentru oameni nu este”.

Oamenii se plâng că aceasta a ocupat nu doar spațiul verde, dar și o parte din trotuar. Mai mult decât atât, trecerea de pietoni amenajată anterior duce exact în ușa construcției.

„Drept în magazin. Nu e normal”.

„Cum a dat voie să facă construcția, cine a dat voie, nu e bine. În loc să fie natură, noi numai construcții avem, magazine”.

Locuitorii mai spun că nu este niciun gard de protecție în apropiere și le este frică în primul rând pentru siguranța copiilor. Le sugerează, însă, autorităților să ofere aviz de construcție pentru o gheretă chiar în fața Primăriei.

„Aș fi vrut această construcție să fie făcută în fața executivului. Pentru ei a ieșit acum ca la vaca cea care dă lapte bun, dar o varsă cu piciorul. Aici e a unui consilier, aici tot, și cred că și aici”.

Potrivit acestora, orașul este sufocat de construcții și gherete amplasate la tot pasul.

„Parcă e kilometrul 7. Acolo piață, aici - piață”.

„Vor termina în drum și o să urce pe clopotniță”.

Oamenii spun că arborii și parcurile sunt pe cale de dispariție, iar vara nu au urmă de umbră. 

„Invit autoritățile în timpul verii să facă o excursie pe această stradă, nici mare nu va trebui sau o să faceți insolație. Nu avem umbră și copaci. E una când te plimbi în mașină cu aer condiționat și alta...”

Pentru a pune capăt construcțiilor de acest fel, deținătorii tarabelor din piață, au strâns peste 200 de semnături. Aceștia spun că sunt gata și să protesteze. 

Autoritățile au precizat anterior că terenul pe care a demarat construcția a fost oferit în urma unei ședințe de judecată. Nu am dat de ei la telefon pentru a comenta situația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării