main logo
709

La Călăraşi a fost marcată Ziua Eroilor Români

Autorităţile raionului Călăraşi şi reprezentanţi ai societăţii civile au organizat astăzi o ceremonie solemnă la Cimitirul Eroilor Români, care sunt comemoraţi în ziua când creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Domnului.

La Călăraşi a fost marcată Ziua Eroilor Români

Evenimentul de omagiere a început cu un serviciu divin, oficiat de preoţi din localitate, după care la Monumentul Eroilor Români au fost depuse flori, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„Este vorba de istoria acestui pământ, de trecutul nostru, fără care nu poate exista viitorul, de aceea este o datorie şi un exemplu pentru urmaşi ca această zi să fie onorată”, a spus Sergiu Artene, preşedintele raionului Călăraşi.

În iulie 1941, pe locul unde a fost ridicat Cimitirul Eroilor Romani de la Călăraşi, si-au pierdut viața 42 de militari români. Până în 1960, când aici a fost ridicată o Troiţă, zona a fost acoperită de gunoaie şi mărăcini. Troiţa a fost reinstalată după anul 1990.

Ziua Eroilor este în România o sărbătoare națională pentru comemorarea celor care au murit în timp ce-şi făceau serviciul în forțele armate. La 4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. 

img19004352

img19004352

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării