main logo
339

La Cahul se realizează un proiect pentru tinerii din localitate

O asociaţie obştească din Regiunea de Sud a ţării efectuează chestionarea tinerilor din municipiul Cahul, cu vârsta cuprinsă între 25-30 de ani, pentru a identifica priorităţile, necesităţile şi problemele acestora.

La Cahul se realizează un proiect pentru tinerii din localitate

Sondajul este realizat în cadrul proiectului „Un pas înainte spre dezvoltarea comunității”, care are scopul să elaboreze propuneri pentru politicile publice locale privind tineretul, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Totodată, programul şi-a propus facilitarea implicării tinerilor din mun. Cahul în procesul decizional local, prin promovarea bugetării participative drept politică publică locală și a campaniilor de advocacy pe principalele probleme cu care se confruntă.

Acest proiect vine să atragă atenția asupra problemelor publice și să stimuleze inițiativa de implicare a tinerilor cahuleni,  cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani, cu diversă ocupație și cu diferit nivel de pregătire în domeniul finanțelor publice, indică ziuadeazi.md. Grupul țintă este văzut ca un grup civic cu cel mai mare potențial de promovare a principiilor de implicare activă în utilizarea banilor publici și de dezvoltare a bugetării participative în municipiul Cahul.

Ca urmare, se preconizează realizarea unui șir de activități ce vor contribui la implicarea grupului țintă  în monitorizarea executării și aprobării bugetului mun. Cahul pentru anii 2019 și 2020, ceea ce va permite reconsiderarea „bugetării participative” ca subiect al politicii publice. 

Astfel, odată identificați, tinerii din grupul țintă vor fi instruiți și ghidați în realizarea companiilor de advocacy, antrenați să scrie propuneri de proiecte în baza inițiativelor civice și să estimeze costurile de implementare a acestora.

Proiectul este implementat de AO „Pas cu Pas Regiunea Sud”,  în cadrul programului „Inițiativa comună pentru oportunități egale” implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei. 

Proiectul are scopul de a îmbunătăți viața celor mai marginalizate grupuri de persoane, prin politici publice incluzive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării