113
0
La Cahul a fost reluată vânzarea cărnii de porc
113
0

În hala specializată din Piaţa Centrală a municipiului Cahul a fost reluată comercializarea cărnii de porc, sistata la 20 iulie curent.

Este permisă doar vânzarea cărnii de porc adusă din zone neafectate de pesta porcină africană, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

La întâi august, la solicitarea ANSA, la Cahul unde au fost înregistrate noi focare de pestă porcină africană a fost convocată o nouă şedinţă a comisiei raionale pentru situaţii excepţionale, care a decis să anuleze interdicţiile impuse anterior şi să permită comercializarea cărnii de porc în Piaţa Centrală.

„Au fost scoase interdicţiile ce ţin de carnea de porc, dar cu condiţia ce ţine de igienă în pavilioanele respective, documentaţia de provenienţă a cărnii”, a spus vicepreşedintele comisiei, Vladimir Calmâc.

Administraţia Întreprinderii Piaţa Centrală s-a conformat cerinţelor.

„La noi s-a solicitat să creăm filtre la intrarea şi ieşirea din hala de carne ca aceasta să nu fie din zona de focar. Nu putem să vindem carnea din Cahul. Agenţii economici s-au conformat şi aduc carnea din alte zone care nu sunt periculoase”, a spus administratorul pieţei, Igor Schin.

În perioada când la Cahul au fost impuse restricţii la carnea de porc, preţul acestui produs s-a dublat.

Citește și
article image
Un bărbat din Cahul creștea în gospodărie cânepă pentru...
1
219
article image
Bărbat lovit de tren la Cahul: Victima se ducea la pescuit
0
243
article image
Un Centru de Dializă modern a fost deschis în orașul Cahul
0
105
article image
Cine e bărbatul care a murit după ce a fost lovit de un...
0
695