main logo
1577

La Bruxelles, Bolea a cerut UE ajutor pentru agricultorii moldoveni

Guvernul a făcut un apel către Uniunea Europeană pentru crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească.

La Bruxelles, Bolea a cerut UE ajutor pentru agricultorii moldoveniFoto: ipn.md

În cadrul unei vizite de lucru la Bruxelles, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a adresat un mesaj comunității europene și mai multor oficiali europeni pe dimensiunea agriculturii prin care a solicitat crearea unui Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească, transmite Știri.md.

„Acest mesaj va ajunge și sub formă de scrisori oficiale adresate diferitor instituții europene și nu doar. Pentru că ne pasă de fermieri și de agricultura din Moldova”, a declarat la Bruxelles ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Știri.md amintește că, pe data de 11 septembrie, Guvernul a aprobat măsuri de sprijin destinate fermierilor afectați de secetă. Este vorba despre suspendarea de drept a obligațiilor de plată față de creditori pentru un termen de șase luni.

La scurt timp, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că decizia de a-i scuti pe fermieri de ratele la bancă pentru jumătate de an, fără a acumula penalități și amenzi, și-a găsit sprijin în rândurile Băncii Naționale a Moldovei, dar și ale altor instituții bancare, pentru că nimeni nu este interesat ca aceștia să falimenteze. Atât autoritățile, cât și creditorii sunt interesați ca fermierii să câștige bani.

Cu toate acestea, fermierii au spus că „măsura este întârziată”, iar intenția de a ieși la protest rămâne în vigoare.

Totuși, agricultorii din sudul țării și-au amânat pentru marți dimineață protestul cu o sută de participanți și tehnică agricolă. Manifestația era preconizată de săptămâna trecută pentru astăzi în centrul Capitalei, dar a fost transferată din cauza ploilor abundente și din necesitatea de a-i ajuta pe proprietarii terenurilor inundate în ultimele zile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării