main logo
584

La Brăneşti a fost deschis un punct medical de urgenţă

Medicii de pe ambulanţă din satul Brăneşti, raionul Orhei, vor putea interveni mai rapid. Asta după ce acolo a fost deschis un punct de urgenţă nou. Colaboratorii medicali au condiţii mai bune de muncă şi tehnică modernă de prim ajutor.

La Brăneşti a fost deschis un punct medical de urgenţă

Toate acestea au fost posibile datorită asistenţei financiare oferită în cadrul Programului de Dezvoltare a Asistenței Medicale de Urgență, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Punctul de asistență medicală urgentă din Brăneşti va deservi nu doar pacienţii din localitate, dar şi din satele vecine. 

"Avem 12 lucrători, patru infirmiere, patru felceri, patru şoferi şi în gestiunea noastră sunt cinci sate, până când. Mai târziu probabil se vor mai adăuga", a spus Natalia Reboi, şeful substaţiei din Brăneşti.

"Condiţiile sunt foarte bune. Într-adevăr faţă de alte substaţii sunt condiţii avantajoase, condiţii bune care merită în aşa condiţii de lucrat chiar rămânând în Moldova", a declarat Alexei Hariton, felcer.

Angajaţii punctului de urgenţă au primit şi o ambulanţă nouă. 

"Avem electrocardiograf foarte nou şi foarte performant care pe lângă ceea că arată cardiograma el şi dă o schiţă de diagnoză. Avem defribilatorul care este în acelaşi timp şi al doilea monitor pentru cardiogramă", a spus Iulian Gojineţchi, felcer.

Prin astfel de proiecte, ministerul Sănătăţii vrea să atragă tineri specialiştii în sate. 

"În acest sens Ministerul Sănătăţii în dezvoltarea tuturor programelor naţionale, dar şi ca obiectiv de bază are a crea condiţii după standarde europene şi pregătire universitară corespunzătoare astfel ca toţi specialiştii, să poată munci aici, acasă", a spus Svetlana Cebotari, ministrul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale.

Galina este absolventă unui colegiu medical şi este originară din satul Ivancea, raionul Orhei. Femeia spune că noile condiţii de muncă au motivat-o să rămână să muncească în ţară. 

" Mă gândeam să termin colegiul şi îmi era în plan să merg peste hotare, pentru că nu aveam un loc de muncă. Mie îmi pare foarte bine că eu o să lucrez aici aproape şi o să fiu alături de familia mea", a menţionat Galina Daniţă, asistent medical.

Costul lucrărilor a fost de cinci milioane de lei. Până la sfârşitul acestui an, urmează să mai fie deschise alte opt astfel de puncte de asistență medicală urgentă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării