main logo
515

La 4 octombrie este marcată Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Internațională a Animalelor este sărbătorită, anual, la 4 octombrie. Este marcată în majoritatea țărilor din lume cu scopul de a promova drepturile și bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, fie sălbatice sau domestice.

La 4 octombrie este marcată Ziua Mondială a AnimalelorImagine simbol

Experții World Wide Fund for Nature (WWF) au atras atenția în anul 2020 că peste două treimi din populațiile de animale sălbatice au dispărut în mai puțin de 50 de ani, în principal din cauza activităților umane, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Inițiativa de a înființa Ziua internațională a animalelor i-a aparținut scriitorului și publicistului german Heinrich Zimmermann, un apărător înfocat al drepturilor animalelor. Prima ediție a Zilei Internaționale a Animalelor a fost găzduită de Palatul Sportului din Berlin, la 24 martie 1925. Evenimentul a strâns peste 5.000 de participanți. 

Totuși, 4 octombrie a devenit în mod oficial zi mondială dedicată animalelor abia în luna mai 1931, atunci când inițiativa publicistului german a fost adoptată în cadrul Congresului internațional pentru protecția animalelor, desfășurat la Florența. 

Declarația Universală a Drepturilor Animalelor a fost proclamată în mod solemn, la sediul UNESCO din Paris, la 15 octombrie 1978.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării