main logo
492

Krasnoselski i-a cerut lui Kozak un nou lot de vaccinuri Sputnik V

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, și i-a cerut un nou lot de vaccinuri anti COVID-19 de tip „Sputnik V”, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass.

Krasnoselski i-a cerut lui Kozak un nou lot de vaccinuri Sputnik V

„În regiunea transnistreană acest ser a obținut încrederea populației. S-a discutat despre posibilitatea de a aduce un nou lot de vaccinuri „Sputnik V”. Au mai fost discutate și subiecte de ordin umanitar, care să vină în susținerea concetățenilor”, se menționează într-un comunicat de presă al oficialului de la Tiraspol, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

De asemenea, s-a scris despre faptul că Vadim Krasnoselski urmează să se întâlnească cu reprezentanții administrației prezidențiale, din Duma de Stat, din Sovietul Federației Ruse și din Ministerul de Interne. Subiectele discutate vor viza și relațiile cu Chișinăul, în cadrul negocierilor în format „5+2”, unde Federația Rusă are calitatea de mediator.

Anterior, Rusia a transmis Republicii Moldova, inclusiv regiunii transnistrene un lot de 170 de mii de doze de Sputnik V. De asemenea, Moldova a primit și alte loturi de vaccinuri prin intermediul platformei Covax, iar o parte din acestea au fost oferite regiunii din stânga Nistrului.

Republica Moldova, având o populație de circa 3,4 milioane de persoane, conform datelor oficiale, ar avea nevoie de aproximativ 4,8 milioane de doze de vaccinuri pentru ambele etape, asta ca să fie vaccinată 70% din populație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării