main logo
11379

Killer din Moldova, reținut în Rusia. Cine erau țintele lui

Un moldovean e învinuit de oamenii legii din Rusia că ar fi fost plătit să ucidă. Crimele au fost de rezonanță pentru că victimele erau persoane cunoscute.

Killer din Moldova, reținut în Rusia. Cine erau țintele lui

Anchetatorii ruși susțin că prima crimă a avut loc în anul 2016. Un jurist din cadrul Curții de Arbitraj a fost răpit de lângă garajul său, transmite Știri.md.

Oamenii legii l-au dat în căutare, dar corpul neînsuflețit a fost găsit într-o pădure. Cei care l-au omorât doar l-au acoperit cu crengi, iar astfel a fost observat de niște trecători care culegeau ciuperci.

Un alt caz a avut loc în martie 2018. Un coleg al bărbatului ucis în 2016 a fost împușcat de 4 ori în apropiere de casă. Victima a fost transportată la spital, dar medicii nu au reușit să-i salveze viața.

Anchetatorii au presupus că ambele cazuri au legătură cu activitatea profesională a victimelor. Cei doi administrau niște cazuri de recuperare a milioane de ruble de la diferite firme care au intrat în faliment.

Astfel, oamenii legii susțin că ambele omoruri au același comanditar, care a cerut ajutorul unui moldovean pentru a-i ucide pe cei doi funcționari. La rândul său, moldoveanul a găsit alte două persoane pentru a-și duce planul la capăt.

Potrivit anchetatorilor, comanditarul le-a promis bărbaților 1 milion de ruble (echivalentul a circa 256.000 de lei moldovenești) dacă îl scapă de cei doi executori care se ocupau de recuperarea datoriilor. Bărbații nu ar fi știut cine sunt victimele.

Totodată, în posesia comandantului au fost găsite diferite arme, inclusiv un aparat foto în care erau fotografii cu o nouă victimă urmărită. 

Moldoveanul, împreună cu ceilalți membri ai grupului criminal, urmează să fie pus oficial sub acuzare pentru omor și răpire.

Cazul este investigat în continuare de oamenii legii din Rusia. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării