main logo
9322

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani pentru omor, eliberat

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor, a fost eliberat.

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani pentru omor, eliberat

Prin decizia Judecătoriei Chișinău, lui Soltoianu i-a fost aplicat mecanismul compensator, care a redus din termenul de detenție”, a declarat pentru Unimedia purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, transmite Știri.md.

„Respectiv, diferența între termenul executat și perioada redusă a determinat eliberarea lui. ANP a contestat tot astăzi decizia în instanța superioară”, a mai adăugat Pantea.

Știri.md amintește că dosarul lui Ion Șoltoianu a fost expediat în instanța de judecată încă în octombrie 2011. Sportivul a fost învinuit că la 19 septembrie acelaşi an l-a împușcat mortal pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat. Incidentul s-a produs ziua în amiaza mare la terasa unui local din centrul Capitalei.

Sportivul a fost reţinut de oamenii legii peste trei zile de la incident, în satul Varniţa. Ion Şoltoianu şi-a recunoscut atunci fapta, dar nu și vina la fel ca și în cazul omorului pe care l-a comis în 2003 într-un cazinou din Capitală. Atunci, Şoltoianu a scăpat de închisoare pentru că s-ar fi aflat în legitimă apărare.

De asemenea, acesta a fost recunoscut culpabil şi într-un alt episod, ce datează din vara anului 2008, când inculpatul, împreună cu alte persoane au elaborat un plan criminal în scopul însuşirii bunurilor proprietarului în proporţii deosebit de mari. 

Prin ameninţarea cu moartea atât a părţii vătămate, cât şi a familiei acestuia, i-au cerut transmiterea în folosul unei terţe persoane a 5% (240.000 lei) din cota parte a capitalului statutar deţinut de victimă în cadrul unei întreprinderi mixte. 

De asemenea, prin aceleaşi metode, inculpaţii au determinat şi impus victima să semneze procuri privind eliberarea apartamentului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

Sub influenţa ameninţărilor bărbatul a fost impus să semneze multiple acte, în consecinţă, la 22.07.2008 a fost ilegal eliberat de la conducerea agentului economic, iar unul dintre inculpaţi - desemnat în calitate de administrator al întreprinderii. 

Procurorii menţionează însă că „operaţiunea cu apartamentul” aşa şi nu le-a reuşit inculpaţilor, deoarece victima a reuşit să anuleze toate actele semnate cu forţat.

În 2013 Kickboxerul Ion Şoltoianu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru deținere ilegală de arme, omor și șantaj. În 2016 pedeapsa i-a fost redusă cu doi ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării