main logo
403

Jurnaliștii vor putea accesa gratuit mai multe baze de date

Jurnaliștii din R. Moldova vor avea acces gratuit la mai multe baze de date, inclusiv la cea de la „Cadastru” și Registrul de stat al persoanelor juridice.

Jurnaliștii vor putea accesa gratuit mai multe baze de datePoza simbol

Asta au promis astăzi șeful Cancelariei de Stat și reprezentanții Agenției Servicii Publice, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Andrei Spânu afirmă că a fost pregătită o inițiativă legislativă, care urmărește modificarea a patru legi, astfel încât presa să aibă acces liber la mai multe date.

„Avem proiectul elaborat, care va fi înaintat în scurt timp pentru consultări publice. Proiectul prevede modificări la Legea Presei, Legea Cadastrului , Legea cu privire la accesul la informații și Legea cu privire la înregistrarea de stat a persoanelor juridice”, a precizat Spânu.

Funcționarii au dat asigurări că accesul care a fost blocat pe 6 august la Registrul de stat al persoanelor juridice va fi deblocat chiar astăzi pentru jurnaliști și prelungit până la 1 noiembrie.

„Până atunci, vom căuta o soluție ca dvs. să aveți acces la toate datele necesare”, i-a asigurat Andrei Spânu pe jurnaliștii prezenți astăzi la o ședință de lucru organizată de Agenția Servicii Publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării