268
0
Jurnaliștii străini vor vizita Moldova pentru a descoperi vinul autohton
268
0

Un număr de 12 jurnaliști străini, reprezentanți ai presei de specialitate de talie mondială din domeniul vinului, vizitează Republica Moldova în ajunul celei de-a 18-a ediții a Zilei Naționale a Vinului.

Timp de câteva zile, în perioada 19-23 august 2019, jurnaliștii vor cunoaște Vinul Moldovei și tradițiile milenare în vinificație, după care vor vizita mai multe vinării din țară, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Înainte de a porni la drum, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, a prezentat oaspeților istoria vinului Moldovei și specificul Republicii Moldova ca țară vitivinicolă. 

Arpentin a declarat că vizita jurnaliștilor străini a fost organizată pentru a le prezenta țara noastră și sectorul vitivinicol, pentru ca aceștia să cunoască vinul Moldovei și pe oamenii care muncesc în podgorii și produc vinul moldovenesc.

„Am invitat jurnaliștii străini pentru a prezenta schimbările calitative care au avut loc în Republica Moldova, pentru a prezenta țara noastră, oportunitățile turismului vitivinicol și specificul vinului moldovenesc. Ei vor putea să vadă diversitatea vinului și să se întâlnească cu oamenii care fac vinul. Jurnaliștii o să viziteze mai multe vinării din toată țara, o să aibă întâlniri cu vinificatorii, pentru ca din prima sursă să vadă cum trăiește sectorul nostru vitivinicol. Oaspeții vor mai descoperi și gastronomia țării noastre”, a precizat Gheorghe Arpentin.

Cei 12 jurnaliști vin din țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța.

ONVV își propune ca summitul jurnaliștilor străini să devină o tradiție.

În Registru vitivinicol al Republicii Moldovei sunt înregistrate 187 de vinării. Recent, ONVV a anunțat că recolta record de struguri, înregistrată în Republica Moldova în anul vitivinicol 2018-2019, a urcat țara noastră în Top-20 producători mondiali.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter