main logo
375

Jurnaliștii, îndemnați să nu se angajeze în campanii de promovare a politicienilor

Mai multe organizaţii neguvernamentale îndeamnă reprezentanţii mass-media "să dea dovadă de corectitudine profesională şi să nu se angajeze în campanii de promovare a politicienilor".

Jurnaliștii, îndemnați să nu promoveze politicienii

Declaraţia ONG-urilor, citată de agenţia Infotag, cuprinde şi un apel către concurenţii electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie şi susţinătorii lor "să adopte o atitudine respectuoasă faţă de jurnalişti şi instituţiile de presă şi să nu admită abuzuri în raport cu reprezentanţii mass-media", transmite Știri.md.

"Atunci când nu sunt de acord cu modul în care jurnaliştii îşi fac meseria, fiecare cetăţean este în drept să sesizeze Consiliul de Presă şi, după caz, Consiliului Audiovizualului, instituţii care vor examina sesizările şi vor aplica măsuri de rigoare", recomandă activiştii, aducând un şir de cazuri de intimidare a jurnaliştilor în cadrul campaniei electorale.

Totodată, ei fac apel către reprezentanţii mass-media să aibă o conduită ireproşabilă şi să reflecte imparţial şi obiectiv evenimentele la care participă".

Declaraţia a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociaţia Presei Electronice, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi, Centrul "Acces-info".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării