main logo
2870

Jurnaliști, împiedicați să-i filmeze pe Greceanîi și pe Dodon

Jurnaliștii portalului de știri Nordnews.md au fost supuși unor noi intimidări din partea politicienilor.

Jurnaliști, împiedicați să-i filmeze pe Greceanîi și pe DodonFoto: socialistii.md

Candidatul la funcția de primar de Bălți, deputatul degrevat Alexandr Nesterovschi, împreună cu agenții de pază, au împiedicat echipa să filmeze cum Igor Dodon și Zinaida Greceanîi intră la sediul Organizației Teritoriale Bălți a PSRM, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

- Nu se poate să trec, da?

- Nu ai dreptul!

Incidentul s-a produs în după-amiaza acestei zile, când la sediul PSRM din Bălți a venit mai întâi președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, apoi, peste vreo zece minute, și șeful statului, Igor Dodon. 

Jurnaliștii au vrut să afle de la speakerul Parlamentului care ar fi scopul vizitei  sale, însă au fost împiedicați să filmeze de către Alexandr Nesterovschi.

- Hai, la revedere!

- Se filmează!

Nesterovschi a recunoscut că pus mâna pe obiectivul camerei de filmat, neștiind că astfel a îngrădit accesul la informație pentru jurnaliști. Cel puțin, așa spune dânsul.

- Eu foarte gingaș am luat ținut camera.

- Dar știți că nu se poate?

- Nu, prima oară aud. Eugen, filmează de partea cealaltă!

- Domnule Nesterovschi, de ce ați acoperit obiectivul camerei și nu ați permis operatorului să filmeze?

- Eugen, nu ne împiedica să lucrăm!

- Dumneavoastră ne împiedicați!

- Cum te împiedic, tu stai alături și mă filmezi, cu ce te încurc?

Potrivit unor surse avizate din cadrul PSRM, oficialii ar fi avut programate câteva vizite la întreprinderile din Bălți.

Directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei califică gestul lui Nesterovschi ca un anti exemplu și spune că asupra acestui caz ar trebui să se întreprindă măsuri, pentru a preveni astfel de situații.

„Ar fi bine ca acești candidați, necandidații servicii de pază sau cetățeni simpli să împiedice jurnaliștii să-ți facă meseria. Din câte înțeleg, a fost un eveniment public. Cu siguranță este o încercare foarte stângace a candidatului de a proteja, nu înțeleg ce protejează, el ar trebui să protejeze ignoranța. Necunoasterea legilor înseamnă că el este ignorant. Jurnaliștii au toate drepturile și nici un candidat nu are dreptul să facă lucrul dat”, spune Petru Macovei.

La începutul lunii mai, reporterul portalului nordnews.md, Dumitru Pelin a fost agresat verbal de primarul satului Drepcăuți, Ghenadie Ioxa. În luna ianuarie, Pelin a fost agresat și de activiștii și simpatizanții Partidului Politic „Șor”, la Edineț. Reporterul realiza un subiect cu privire la profilul candidatului formațiunii pe circumscripția uninominală nr. 3.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării