main logo
477

Jurnalist din R. Moldova, cu dosar la poliție: A semnalat o crimă

Jurnalistul Victor Sofroni, unul dintre fondatorii săptămânalului independent „Cuvântul” din Rezina şi directorul postului „ImpulsTV” din Şoldăneşti, s-a ales cu dosar penal.

Jurnalist din R. Moldova, cu dosar la poliție: A semnalat o crimă

Bărbatul nu a făcut nimic mai mult decât să sune la poliție pentru a-i ruga să verifice o informație despre o posibilă crimă care i-a fost transmisă de surse anonime. ONG-urile media cer clasarea dosarului deschis de poliția din Rezina, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

La sfârșitul anului 2017, o persoană necunoscută i-a transmis jurnalistului Victor Sofroni, prin intermediului aplicației Viber, două imagini cu un cadavru care ar fi fost făcute în fâșia forestieră de la hotarul dintre raioanele Rezina și Orhei. Pentru a verifica această informație, jurnalistul l-a contactat pe șeful poliției din Șoldănești care a transmis semnalul Inspectoratului de poliție de la Rezina.

Grupul operativ al poliției a verificat locul presupusei crime şi nu a depistat niciun cadavru, iar ulterior s-a stabilit că imaginile care i-au fost transmise jurnalistului au fost preluate de pe o pagină din Internet şi se refereau la un caz care a avut loc în anul 2016 în Federaţia Rusă. Urmare a acestei constatări, în ianuarie 2018 Poliţia din Rezina a intentat împotriva jurnalistului Victor Sofroni o cauză penală pentru huliganism, iar în iulie curent Procuratura Rezina a clasat procesul penal, recalificând învinuirea în temeiul prevederilor Codului contravenţional și îl învinuieşte de „chemarea intenţionat falsă a poliției”, jurnalistul riscând să fie sancționat cu o amendă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării