main logo
3373

Jurnal TV: Primele imagini cu piloții moldoveni ostatici în Afganistan

Jurnal TV a pus pe post imagini în exclusivitate cu piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015.

Imaginile au fost filmate pe 22 decembrie 2017 și au fost puse la dispoziție de liderul formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi. 

Unul dintre ei susține că a învățat de pilot în orașul Brașov, România, iar celălalt afirmă că lucra ca inginer de bord.

Cei doi își amintesc doar numele companiei pentru care lucrau, dar repetă că nu țin minte datele de contact.

Renato Usatîi susține că ambii bărbați sunt ținuți ostatici într-un beci dintr-o localitate aflată la 500 de kilometri de capitala Afganistanului, Kabul.

Liderul formațiunii politice Partidul Nostru susține că bărbații vor fi eliberați pentru 2 milioane de dolari înainte de alegerile parlamentare pentru ca politicienii din Moldova să-și facă PR.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat, deocamdată, imaginile și acuzațiile prezentate de Renato Usatîi.

Jurnal TV precizează că un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparține unei companii moldovenești, a fost capturat în Afganistan de către rebelii talibani. 

Acesta a fost capturat după o aterizare forțată. Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toți cetățeni moldoveni, și alți 18 pasageri militari din Afganistan. Unul dintre piloți a murit, iar corpul său a fost repatriat și îngropat la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chișinău.

MAEIE a lansat demersuri oficiale în adresa mai multor ţări cu reprezentare diplomatică în regiune, inclusiv în cadrul mai multor întrevederi avute cu oficiali din Afganistan, SUA, Federaţia Rusă, Ucraina, România, China, Tadjikistan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Turkmenistan şi Qatar. Totuși, cei doi moldoveni rămași în viață nu au fost eliberați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării