main logo
699

Jurnal TV explică de ce nu a difuzat publicitatea PDM despre referendum

Spotul video propus de Partidul Democrat pentru a fi difuzat în ajunul referendumului consultativ reprezintă „o publicitate mascată în favoarea sa, în calitate de concurent electoral al alegerile parlamentare".

Jurnal TV explică de ce nu a difuzat publicitatea PDM despre referendum

Potrivit agenţiei Infotag, astfel a explicat postul de televiziune Jurnal TV motivele pentru care a refuzat să transmită spotul, transmite Știri.md.

„Fiind analizat conţinutul spotului publicitar, s-a constatat că acesta era axat preponderent asupra mesajului de promovare a Partidului Democrat, fiind elogiate aşa-zisele reuşite ale partidului în diferite domenii de activitate (asistenţă socială, asistenţă medicală, educaţie), iar la final apărea un mesaj despre susţinerea referendumului republican consultativ, mesaj care nu avea tangenţă cu publicitatea electorală de promovare a activităţii partidului, fiind, în mod evident, ruptă din context", susţine conducerea postului de televiziune.

În acest sens, Jurnal TV a comunicat solicitantului despre "imposibilitatea plasării spoturilor publicitare indicate în perioada de până la data de 25 ianuarie (începerea campaniei electorale), garantând difuzarea acestora începând cu data indicată".

Solicitat pentru o reacţie, preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, a declarat pentru Jurnal TV că nu poate să se pronunţe, „întrucât nu ştie despre ce spoturi este vorba". El a cerut să-i fie trimise materialele "ca sa le poată examina şi să vină cu o replică", însă a precizat că nu Consiliul Audiovizualului, ci Comisia Electorală Centrală răspunde de conţinutul spoturilor publicitare, dacă acestea conţin sau nu publicitate mascată.

Anterior, Partidul Democrat s-a adresat în instanţa de judecată, considerând că postul de televiziune, prin refuzul său, a încălcat legislaţia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării