main logo
773

Jurnal TV, amendat în baza unei contestații depuse de Partidul Democrat

Postul de televiziune Jurnal TV a fost amendat cu 5.000 de lei. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Consiliului Audiovizualului (CA), care au admis parțial o contestație depusă de Partidul Democrat, în care formațiunea a indicat că ediția din 14 februarie a emisiunii „Cabinetul din umbră” a avut un caracter electoral.

Jurnal TV, amendat în baza unei contestații depuse de Partidul Democrat

Membrii CA au remarcat că moderatorul emisiunii l-a îndemnat pe invitatul Andrei Năstase, copreședintele blocului electoral „ACUM”, să evite formulări de agitație electorală, acesta fiind și motivul pentru care a fost aplicată amenda minimă, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

De cealaltă parte, postul de televiziune spune că a respectat legea.

Potrivit democraților, în cadrul emisiunii s-au făcut numeroase referințe la PDM, iar prin specificul emisiunii s-au comis abateri de la Codul serviciilor media audiovizuale, Codul Electoral, dar și Regulamentul Comisiei Electorale Centrale care reglementează reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă.

În raportul realizat de CA, instituția atestă că la talk-show-ul menționat s-a discutat despre subiecte ca perturbarea întâlnirilor electorale a blocului „ACUM”, cazul aviatorilor eliberați din prizonierat, dar și blocarea unor conturi de Facebook din Republica Moldova. Totodată, în cadrul emisiunii s-au făcut acuzații fără reacția celor vizați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării