main logo
996

Jumătate din taxa aeroportuară de 9 euro va ajunge la stat

50% din taxa aeroportuară de nouă euro acumulată lunar pentru modernizarea aeroportului va ajunge în Fondul de susţinere a populaţiei.

Jumătate din taxa aeroportuară de 9 euro va ajunge la statFoto: știri.md

Prevederea se conține într-un proiect de lege, aprobat de astăzi, 17 aprilie, de Guvern, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Proiectul mai prevede că printre sursele de finanţare a Fondului de susţinere a populaţiei va fi și taxa de portabilitate – în mărime de 50% din plata lunară de operare, administrare şi întreţinere a bazei de date centralizate pentru implementarea şi realizarea portabilităţii numerelor. 

La fel, este vorba și despre taxa pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă – în mărime de 2,5% din venitul obţinut din vânzările aferente acestor servicii.

În fond vor ajunge și transferurile obţinute din plata suplimentară obligatorie în cuantum de 0,1% din suma achitată la cumpărarea de către persoanele fizice a valutei străine în numerar şi a cecurilor de călătorie în valută străină contra mijloace băneşti în numerar la casele de schimb valutar şi la băncile licenţiate care desfăşoară activitate de schimb valutar în numerar cu persoane fizice, inclusiv prin intermediul aparatelor de schimb valutar.

Potrivit autoritățile, modificările ce vizează ajustarea prevederilor Legii Fondului de susţinere a populaţiei au drept scop fortificarea surselor de finanțare a fondului respectiv, ceea ce va permite o sporire a protecției sociale a persoanelor defavorizate. 

Astfel, introducerea taxelor – „taxa de portabilitate” și „taxa aeroportuară”, ar urma să asigure suplinirea Fondului cu aproximativ 120 de milioane de lei anual.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării